-->

Müslümanlara Pokemon GO Yasağı Geldi

Müslümanlara Pokemon GO Yasağı Geldi

Popülerliğini korumaya devam eden Pokemon GO, İslam ülkeleri tarafından yasaklanma riski ile karşı karşıya kaldı. Federal İslami Danışma Konseyi, son kararını verdi.

Müslümanlara Pokemon GO Yasağı Geldi
Çıkışı üzerinden yaklaşık olarak bir ay geçen Pokemon GO, henüz her ülke için kullanıma açılmamışken; geçtiğimiz gün içerisinde ilk yasak ile karşı karşıya gelmişti. 
İran'da yetkililer, güvenlik kaygısı gerekçesiyle Pokemon Go oyunu uygulamasını yasaklayarak; Pokemon Go oyununu yasaklayan ilk ülke ünvanını elde etmişti.
Bugün ise, Malezya'dan bir yasaklanma haberi bizlerle buluştu. Fakat bu sefer ki yasaklama ise bir ülke için değil; tüm müslümanlar için yapıldı. 
Güneydoğu Asya'da Malezya ile birlikte 15 ülkede Cumartesi günü resmen oynanmaya başlanan Pokemon Go, Malezya Federal İslami Danışma Konseyi tarafından Müslümanlarca kullanılmaması yönünde ikazda bulunuldu.
16-08/08/pokemongo.jpg

Konsey, kararını açıkladı

Federal İslami Danışma Konseyi Müftüsü Zulkifli Mohamad al-Bakri,konseyin web sayfasında yaptığı açıklamada; "Federal İslami danışma Konseyi 1 Ağustos tarihinde yaptığı toplantıda tartışarak Pokemon Go ve Pokemon oyunlarının Müslümanlarca oynanmasına izin vermemeyi kararlaştırmıştır." dedi. 
al-Bakri, yakın zamanda müslüman ülkelerinde bu yapımların tamamen yasaklanabileceği sinyalini de verdi.
Suudi Arabistan ve Mısırlı İslam alimlerinin Pokemon GO ve Pekomon'un zararlı olduğu görüş ve tebliğlerinin göz önüne alınarak alındığı belirtilerek bu oyunların iktidar hırsına neden olabileceği ve kumar alışkanlığı yaratabileceği de açıklamada yerini aldı.
Geçtiğimiz günlerde Suudi Arabistan Yüksek Din konseyi 2001 yılında alınan ülkede Pokemon oyununu yasaklayan kararını güncellediğini de hatırlatalım.

0 yorum:

Yorum Gönder